lördag 22 september 2012

Sallad på mozzarella, fikon och rostade hasselnötter


Ingredienser
hasselnötter
mozzarella
färska fikon
olivolja 
sötvinsvinäger
flingsalt

Rosta hasselnötterna på 150 grader i ca 30 min, ta ut dem precis då själva kärnorna (inte det tunna bruna innanskalet) börjar ta färg.

Skär bort skalet på fikonen (det lite hårda coh torra yttre skalet, det vita går bra att äta). Skär i halverade klyftor. Skär mozzarellan i kuber. Blanda samtliga ingredienser och garnera med ett par basilka blad.

Ugnsrostad tofu med körsbärstomater


Ingredienser
tofu
körsbärstomater
vitlök
olivolja
salt 
Skär tofun i kuber och lägg dem i en ugnsform. Häll på ganska rikligt med olivolja. Salta och pressa över vitlök. Blanda med händerna så att tofun täcks av olja. Rosta i ugn i 225 grader tills tofun fått färg (ca 20-25 min) vänd då på kuberna och rosta tills de fått färg även på denna sida och ta sedan ut tofun ur ugnen. 

Skär tomaterna i halvor eller ett par gånger rakt tvärs över. Lägg i formen direkt så att de blir ljumna av eftervärmen. Strö över flingsalt och färsk oregano.