söndag 17 juli 2011

Duin jang jigae 된장찌개 med blomkål

Duin jang (eller Doen jang) är fermenterad sojapasta som används mycket i koreansk matlagning. Framförallt används duin jang i grytor, soppor och såser. Denna gryta (jigae) är busenkel att sno ihop och har en genuin koreansk smak (iallafall i mitt tycke). Serveras med ris och kimchi. Duin jang och gochu jang (koreansk chilisås) kan man hitta i asiatiska butiker vilka även brukar sälja kimchi om man inte orkar laga den själv.



Ingredienser
1 dl duin jang
1 msk gochu jang (chilisås)
4 dl vatten
1 stor vitlöksklyfta, pressad
1 msk kinesisk soja
1 litet blomkålshuvud skuren i buketter
persilja till garnering

Blanda alla ingredienser i en gryta och koka tills blomkålen mjuknat, garnera med persilja.


Duin jang på burk