onsdag 16 juni 2010

Club sandwich med stekt tofu och oliv/tomatröra

Schysst lunchmacka att avnjuta i solen.



Ingredienser:
fast tofu (om den inte är fast nog kommer den att ramla isär, vid ett eventuellt debackel rekommenderar jag att man räddar situationen genom att göra en röra av tofun)
tomat
oliver
sallad
skivat bröd
sesamolja
olivoja
oregano
salt

Skär tofun i halvcentimeter-tjocka skivor. Gnid in skivorna med salt/sesamolja och stek dem på medelhög värme tills de fått lite färg. Lägg dem på en tallrik.

Skär tomater i tärningar alternativt halvera körsbärstomater. Grovhacka oliverna. Blanda tomat, oliver, oregano, lite salt och olivolja. Fräs röran tills tomaterna mjuknat och börjat bli lite mosiga. Lägg röran i en skål.

Rosta brödet i brödrost eller i panna. Lägg salladsblad, tofuskivor och röra mellan brödskivorna och snitta på mitten.