söndag 5 december 2010

Pasta och färsk grönkål

Äntligen är den färska grönkålen här! Billigt, gott, nyttigt, grönkålen har allt måste jag säga. Den behöver i stort sätt bara doppas i kokande vatten så att den behåller krispigheten.



Ingredienser (2 pers)
färsk pasta (recept finns här)
3 grönkålsblad
2 msk smör
1,5 dl vitt vin
1 vitlök
1/2 buljongtärning

Smält smör i en liten kastrull. Hacka vitlöken och lägg i smöret. Låt puttra på låg värme. Vitlöken ska inte ta färg, det är viktigt för att smaken då blir en annan. Tillsätt vin och buljong. Låt puttra ca 10 minuter.

Koka den färska pastan. När den börjar bli klar tillsätts grönkålen. Den behöver bara ligga i några sekunder. Häll av vattnet. Lägg tillbaka i kastrullen och blanda med såsen.