måndag 14 december 2009

Bröd nr 22 - Durumpizza med vetesurdeg

Martin skriver att hans inställning till bakning är att det tar tid att baka riktigt gott bröd. Jag håller med till 100 %. En surdegspizza som får ta lite tid blir betydligt godare än en pizza som slängs ihop i brådrasket. Denna pizza med durummjöl och vetesurdeg blev knaprig, smakrik och god.

Betygsättningen gäller själva degen. Jag skall dock tillägga att pålägget på tomatsås, rostad aubergine, paprika, getost, mozarella och ruccola var en höjdare. För ett ännu högre betyg skulle jag nog haft lite råg i degen, kanske använt rågsurdeg istället (men det är naturligtvis en smaksak).

Betyg
Peter 8
Linnéa 9








Nu har jag bakat 22 bröd av 23 i boken:

[Annons]
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare går att köpa på Adlibris





blog comments powered by Disqus