söndag 22 november 2009

Ricottafylld ravioli med edamamebönor

En ljuvlig pastarätt med milda smaker.



Recept på färsk pasta
Jag gjorde pastan i hushållsassistenten denna gång men tror inte att det blir någon större skillnad mot mixer. Det viktiga är att man knådar pastan ett tag så att den får spänst. Om degen får vila en halvtimme får den också lite bättre spänst, lägg den då i fuktad handduk. Ricottan saltade jag med örtsalt.

Ingredienser
färsk ravioli
edamamebönor (eller brytbönor eller liknande, frysta funkar bra)
körsbärstomater
vitlök
rosmarin
olivolja
vitt vin
havssalt

Eftersom själva tillagningen går väldigt fort så rekommenderar jag att man förbereder alla ingredienserna först. Koka edamamebönorna och tryck ut bönorna ur sin skida. Skär körsbärstomaterna i halvor eller klyftor. Hacka vitlök och rosmarin. Koka raviolin och häll av dem i durkslag (skölj inte med kallvatten, pasta drar åt sig smakerna bättre om de läggs i såsen medan den fortfarande är varm).

Hetta olivolja i en panna. Fräs vitlök någon minut, den ska inte får färg utan bara bli mjuk. Lägg i pasta, bönor, körsbärstomater och rosmarin. Slå på en skvätt vitt vin. Låt puttra någon minut. Salta. Servera direkt.
blog comments powered by Disqus