tisdag 27 oktober 2009

Bröd nr 8 - Grytbröd med autolys

Autolysbröd bakar man nog främst om man inte har någon knådmaskin. Om man inte har tillgång till någon sådan så är detta bröd att rekommendera. Resultatet blir nästan detsamma som att baka med maskin. Istället för att knåda degen så att den får spänst låter man den ligga och drar sedan ut den med ca 1 timme emellan tills den fått fin spänst. Recept hittar du på paindemartin.

Skulle dock säga att det är lite jobbigare än att baka med maskin men det kanske mest är för att jag är ovan. Degen fastnade i handduken som den låg och jäste i, antagligen för att jag hade för lite mjöl och lät den jäsa lite för länge. Det gick dock gra ändå.

Betyg:
Peter 8
Linnéa 8

Vackert bröd som ger rejäla skivor!









Annons: Martins bok Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare går att köpa på Adlibris

blog comments powered by Disqus