torsdag 7 maj 2009

Vegetarisk tacopaj med botten gjord på majsmjöl

Jag slog upp några recept på tacopaj och blev förtvivlat besviken. Samtliga har en helt vanlig pajbotten och samtliga är gjort med tacomixpåse. Varför ens skriva ett recept? Jag gjorde istället en botten med majsmjöl och kryddade soyafärs med vitlök, paprikapulver och spiskummin (det är spiskummin som är själva grejen i tacomixpåsen), det resulterade i en lite roligare och antagligen mycket nyttigare tacopaj.



Ingredienser pajskal
yoghurt
vatten
olja
majsmjöl
vetemjöl
salt

Kolla recept på pajdeg här. Använd ca 2 dl majsmjöl (ganska grovkornigt, typ polenta) och vetemjöl tills konsistensen är den rätta (se länken). Förgrädda skalet ganska hårt.

Ingredienser fyllning
soyafärs
lök
morot
vatten
spiskummin
paprikapulver
vitlök
tomatpuré
salt
peppar
ost till garnering



Skär små flagor av moroten (skär i mitten, lägg platta sidan ner, skiva tunt på längden, skär i önskade bitar). Hacka lök. Fräs lök och morot och sedan också soyafärs. Krydda med övriga ingredienser. Soyafärsen är ganska torr som den är så tillsätt vatten tills den är lite mer saftig, det ska dock inte vara vatten i pannan.
Fyll skalet med färsen. Gratinera med riven ost i ugn tills osten fått färg, 225 grader, ca 20 minuter.


Intressanta pajrecept på DN
Paj med ädelost och glöggfikon
Smal paj med trattisar
blog comments powered by Disqus