torsdag 28 maj 2009

Ciabatta fylld med rostad tomat och fänkål

Ingen dum idé att fylla ciabattan med rostad tomat och fänkål. Enkelt och otroligt gott! Denna gång hade jag tillgång till väldigt fina tomater. Om man inte har det kan man ha lite honung på tomaterna när man rostar dem.



Ingredienser
ciabatta
tomat (gärna körsbärstomater)
fänkål
olivolja smaksatt med vitlök
salt
peppar
cream cheese
ruccola

Dela ciabattan och gröp ur den med handen. Smula det urgröpta grovt. Skär tomat i önskade bitar (ganska stora). Strimla fänkål. Det behövs inte så mycket fänkål eftersom den har en så pass kraftig smak. Blanda tomat, fänkål och brödsmulor med olivoja, salt och peppar. Lägg på bakplåtspapper i en form och rosta i ugn på 200 grader tills brödsmulorna fått färg. Rör om ett par gånger under rostningen.

Bred ciabatta med cream cheese. Fyll med den rostade blandningen. Toppa med ruccola.

blog comments powered by Disqus