söndag 26 april 2009

Krustader med färskost, päron, oliver och rädisor

Hade lite krustader över från krustadtillverkningen för några dagar sedan och slängde därför ihop en röra att fylla dom med. På senare tid har jag allt mer börjat använda frukt i matlagningen. Jag är speciellt förtjust i päron, äpple, torkad aprikos och torkade dadlar i maten. Frukten ger lite sötma och balanserar salta saker som mögelost, fetaost, kapris, oliver etc. I krustaderna använde jag päron vilka balanserades med oliver.

(Krustader går även att köpa)


Krustadröra
färskost
cremé fraiche
rädisor
oliver
päron
körsbärstomat
dill
örtsalt
peppar
basilikablad till garnering

Skiva rädisor, hacka päron och oliver (spara oliver till garnering). Rör ihop allt utan körsbärstomater. Cremé fraichen används för att få lagom konsistens. Smaka av med kryddorna. Fyll krustaderna och garnera med tomathalvor, oliver och basilikablad.


blog comments powered by Disqus