söndag 14 september 2008

Kanske världens godaste kex!

Eftersom jag hade en bit krämig mögelost hemma så tänkte jag att jag skulle ta och baka lite kex. Linnéa hade dessutom gjort plommonkompott av plommonen som vi köpte på torget som vi kunde ha till. Kexen blev smakrika och härligt krispiga.



Ingredinser
ljummet vatten (ett par deciliter eller så)
lite surdegsgrund (typ en sked)
lite jäst (bara några gram)
mycket grovt rågmjöl
lite vetekli
lite havregryn
vetemjöl
salt
oregano
olivolja

Blanda vatten, surdegsgrund och jäst. Häll i salt och oregano. Tillsätt sedan grovt rågmjöl, vetekli och havregryn tills det är en kladdig deg. Arbeta degen smidig med vetemjöl. Täck degen med olivolja och låt jäsa någon timme. Kavla ut degen med hjälp av olivoljan (inte mjöl). Skär i snittar och grädda tills de börjar få färg på kanterna (tar ca 10-15 minuter i 200 grader). Låt svalna på plåten.


Linnéa kryddade plommonkompotten med kanel och kardemumma, mums!



blog comments powered by Disqus